Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente :

5 oua

250 g zahar

esenta de vanilie

300 ml lapte

3 lg faina

3 plicuri gelatina granulata (30 g)

250 g zmeura proaspata

120 g piscoturi

100 ml lapte

Decor:

50 ml smantana pentru frisca

100 g ciocolata alba

zmeura

bomboane Raffaello

Mod de preparare :

Gelatina o hidratam in 150 ml apa rece si o lasam deoparte .Seaparam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu 125 g zahar, adaugam faina, mixam usor, apoi laptele rece treptat. Punem craticioara pe foc mic si amestecam cu un tel pana obtinem o budinca . Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Dupa circa 1 minut, adaugam gelatina hidratata . Amestecam pana cand gelatina de incorporeaza .

Albusurile le mixam spuma, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste . Peste budinca de vanilie adaugam in 3 transe albusurile spuma.

Zmeura o spalam in apa rece , apoi o stergem cu un prosop de bucatarie din hartie.

Asamblare : folosim o forma rotunda cu d=23 cm pe care o tapetam cu folie alimentara. In forma rotunda intindem 1/3 crema -1/2 zmeura proaspata-1/3 crema-1/2 zmeura proaspata-1/3 crema-piscoturi trecute prin lapte rece.

Dam tortul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi il rasturnam pe un platou rotund.

Decoram cum dorim . Feliem cu un cutit ascutit.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

One Response to Tort polar cu zmeura si piscoturi

  1. Instapress.ro

    Aceasta reteta simpla si gustoasa de tort cu zmeura for sa transforme orice reuniune intr-o intalnire memorabila. Toti veti fi incantati sa-l serviti si sa savurati fiecare imbucatura. Enjoy!

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.