
Aluat fraged :
300 g faina
200 g unt 80%
50 g zahar
1 plic zahar vanilat
7 g praf de copt
4 galbenusuri
Bezea :
4 albusuri
180 g zahar pudra
10 g amidon alimentar
circa 400 g gem de afine
100 g fulgi de migdale
Crema :
2 oua
100 g zahar
45 g amidon alimentar
450 ml lapte
esenta de vanilie
200 g unt 80%
Mod de preparare :
Aluat fraged : untul moale de la temperatura camerei il amestecam cu faina, cu varfurile degetelor. Adaugam apoi zaharul, praful de copt si zaharul vanilat, iar la final galbenusurile. Framantam pana obtinem un aluat omogen, pe care il intindem cu mainile in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt. La sfarsit uniformizam aluatul cu un sucitor mic sau cu un pahar rotund.



Coacem aluatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius pentru 10 minute, timp in care pregatim bezeaua.

Bezea : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. La urma adaugam amidonul si amestecam cu o spatula, prin miscari circulare.


Dupa ce aluatul s-a copt 10 minute in cuptor, il scoatem si il ungem cu gem de afine, intindem bezeaua si peste ea fulgii de migdale. Coacem din noua, la 150 grade Celsius, pentru circa 30 minute, sau pana cand vedem fulgii de migdale ca au devenit aurii.



Aluatul cu bezea rece il taiem in 2.
Crema : ouale si zaharul le batem cu telul, apoi adaugam amidonul,omogenizam apoi laptele rece. punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.



Untul moale il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lingura din crema racita.

Asamblare : 1/2 aluat cu bezea-crema-1/2 aluat cu bezea.

Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.



Spor la prajiturit ! :)\

Lasă un răspuns