Prajitura regina Sofia

Bezea cacao:

4 albusuri

4 lg zahar

1 varf cutit de praf de copt

1 lg faina

3 lg cacao

Bezea nuci :

4 albusuri

4 lg zahar

1 varf cutit praf de copt

1 lg faina

4 lg nuci macinate

Bezea cocos:

4 albusuri

4 lg zahar

1 varf cutit praf de copt

1 lg faina

4 lg cocos

Crema :

12 galbenusuri

7 lg zahar

4 lg amidon alimentar

400 ml lapte

250 g unt 80%

200 g ciocolata Milka dessert

3 plicuri ness

Decor :

nuci macinate sau ciocolata rasa

Mod de preparare :

Bezea cacao : mixam albusurile cu praful de copt, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o spatula, prin miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute. Lasam bezeaua sa se raceasca in foaia de copt.

Bezea nuci : mixam albusurile cu praful de copt, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam faina amestecata cu nucile macinate. Compozitia o coacem la fel.

Bezea cocos : mixam albusurile cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi faina amestecata cu cocosul. Compozitia obtinuta o coacem la fel ca si celelalte 2 foi de bezea.

Crema : am folosit 12 oua mici.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam amidonul alimentar, apoi laptele rece si punem cratita pe foc mediu, amestecand pana obtinem o budinca. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin . Peste el adaugam cate 1 lg din crema racita; crema o impartim apoi in 3 .

Ciocolata Milka o topim pe baie de aburi sau la microunde, apoi o lasam sa se raceasca . Intr-o treime de crema punem ciocolata si amestecam pentru omogenizare.

In a doua crema adaugam nessul pe care l-am dizolvat in putina apa fierbinte (pe care l-am lasat sa se raceasca, inainte de a-l adaugam cremei).

A 3-a parte de crema ramane simpla.

Asamblare : bezea cacao-crema cu ciocolata-bezea nuci-crema cu ness-bezea cocos-crema vanilie-nuci macinate sau ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.