Prajitura Extasy

Crema :

7 galbenusuri

7 lg zahar

2 plicuri budinca de vanilie (2x40g)

700 ml lapte

175 g unt (80%)

Bezea :

7 albusuri

150 g zahar

1 lg zeama de lamaie

150 g alune prajite tocate grosier

2 lg faina

1/2 plic praf de copt (5 g)

200 g Nutella

200 g biscuiti petite Beurre

Glazura :

300 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Decor :

50 g ciocolata rasa

Mod de preparare :

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam budinca de vanilie, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana obtinem o budinca. Acoperim budinca cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. In crema racita, adaugam treptat din untul moale de la temperatura camerei.

Bezea : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem treptat zeama de lamaie, mixand mereu, iar la urma alunele prajite , tocate grosier, impreuna cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm), tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Peste bezeaua fierbinte intindem nutella, iar peste ea asezam biscuitii.

Asamblare : bezea-nutella-biscuiti-crema-frisca-ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

One Response to Prajitura Extasy

  1. Domide Valeria

    Vreau sa ma abonez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.