Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente :

400 g foi de placinta

1 compot de piersici (720 g)

3 oua mari

350 ml lapte

150 g zahar

un praf de sare

2 lgt zahar vanilat

coaja rasa de lamaie

110 g unt topit si racit

Decor :

zahar pudra

Mod de preparare :

Scurgem piersicile din compot si le taiem felii subtiri.

Luam cate 2 foi de placinta , le ungem cu unt topit si racorit si le suprapunem. Pe mijlocul lor, pe lungime, asezam felii de piersici , apoi adunam marginile foilor si rulam sub forma unui melc, avand grija sa se vada bucati din feliile de piersici. Asezam melcul format intr-o forma rotunda (d=25 cm sau chiar 26 cm) tapetata cu hartie de copt, in mijlocul formei.

Formam inca 5 melci, pe care ii asezam in forma. Dam forma rotunda la cuptor, in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 minute, la 180 grade Celsius.

Intr-un bol punem ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie ; le batem cu un tel apoi adaugam apoi laptele fierbinte . Compozitia obtinuta o turnam de jur imprejurul melcilor copti pe jumate. Dam din nou placinta la cuptor, pentru inca 20-25 minute.

Placinta o lasam sa se raceasca, apoi o dam la frigider pana in momentul servirii.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.