Prajitura de vis cu nuci

Bezea cu nuci :

10 albusuri

400 g zahar

220 g nuci macinate

4 lg faina

2 lg cacao

Crema :

10 galbenusuri

100 g zahar

2 lg lapte

400 g unt (80%)

cca 200 g biscuiti Petite Beurre

100 ml espresso neindulcit

200 g ciocolata cu lapte sau neagra

4 lg ulei

Decor :

50 g ciocolata cu lapte rasa

Mod de preparare :

Bezea cu nuci : cantitatile le impartim in 2 si coacem 2 foi.

Intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand bine, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao si nucile macinate. Coacem compozitia obtinuta in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 15 minute.

Crema : galbenusurile le amestecam bine cu zaharul, adaugam laptele si punem pe baie de aburi. Amestecam cu un tel, pana cand compozitia se ingroasa de consistenta unei smantani.

Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar peste el punem cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 3.

Asamblare : bezea cu nuci-1/3 crema-biscuiti inmuiati in espresso-ciocolata topita cu uleiul (pe baie de aburi). Dam prajitura la rece pana se intareste ciocolata.

Peste ciocolata racita intindem 1/3 crema-bezea cu nuci-ciocolata rasa .

Dam prajitura la frigider, apoi o feliem cu un cutit bine ascutit.Prajitura o putem servi imediat cum am asamblat-o.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.