Prajitura regala

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

4 lg faina

2 lg cacao

2,5 lg ulei

1 lg esenta de rom (optional)

Crema ciocolata :

5 galbenusuri

150 g zahar

5 lg faina

500 ml lapte

80 g ciocolata neagra 70%

200 g unt 80%

Bezea nuci :

5 albusuri

200 g zahar

120 g nuci macinate

2 lg faina

Mod de preparare :

Crema ciocolata : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi faina, laptele rece treptat. Punem pe foc mic,amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra bucatele . Omogenizam bine. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate 1 lg pe rand din crema racita. Omogenizam si impartim crema in 2.

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom (optional).

La final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao, cernute.

Compozitia obtinuta o coacem in tava (20×30 cm) , la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2.

Bezea nuci : mixam spuma cu un praf de sarea albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la final adaugam nucile macinate . Coacem in tava (20×30 cm), la 170 grade celsius, circa 15 minute.

Asamblare : 1/2 blat cacao-1/2 crema-1/2 blat cacao-1/2 crema-bezea nuci.

Optional :

Glazura :

150 g ciocolata

2 lg unt

3 lg lapte

Se pun toate ingredientele pe baie de aburi, apoi glazura se intinde peste bezea.

Mie personal, mi-a placuta prajitura cum arata, fara glazura de ciocolata .

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 2.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.