Tort cu piscoturi si crema de gris

Crema gris :

800 ml lapte

9 lg zahar

1 plic zahar vanilat

2 galbenusuri

120 g gris

250 g unt (80%)

Crema frisca :

600 ml smantana pentru frisca

4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

1 plic intaritor frisca Dr.Oetker

100 g ciocolata Milka dessert tocata

Plus :

400 g piscoturi

500 ml espresso tare neandulcita

Decor :

fructe proaspete (capsuni, zmeura, afine…)

sau glazura de ciocolata

Mod de preparare :

Crema gris : 100 ml lapte il amestecam cu cele 2 galbenusuri. Lasam deoparte. Restul de 700 ml lapte il punem intr-o craticioara, pe foc mediu. Adaugam zaharul si lasam pe foc pana incepe sa fiarba, apoi grisul in ploaie. Amestecam pana cand se ingroasa grisul, adaugam galbenusurile cu laptele de mai sus si mai tinem pe foc circa 2 minute. Luam de pe foc si adaugam zaharul vanilat. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il adaugam peste crema de gris racita. Crema o impartim in 2.

Crema frisca : smantana pentru frisca o mixam pana prinde consistenta, apoi adaugam zaharul pudra si intaritorul pentru frisca. Mixam pana cand frisca se intareste, apoi adaugam ciocolata tocata. Crema o impartim in 2.

Asamblare : piscoturi insiropate in espresso tare – 1/2 crema gris – 1/2 crema frisca – piscoturi insiropate in espresso tare – 1/2 crema gris – 1/2 crema frisca – decor ( eu am folosit zmeura proaspata ) .

Dam tortul la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem .

Spor la prajiturit !!! 🙂 Un tort delicios !

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.