Prajitura de cacao cu crema de lamaie

Blat :

7 oua

7 lg zahar

3 lg ulei

3 lg apa rece

6 lg faina

3 lg cacao

Crema :

500 ml lapte

3 lg faina

1/2 lg amidon alimentar

5 lg zahar

1 lamaie

200 g unt (80%)

Glazura :

150 ml smantana pentru frisca

100 ml smantana 20%

2 lg zahar

1 lgt zeama de lamaie

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, incorporam galbenusurile amestecate, treptat, cu uleiul si apa, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao,cernute. Coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt , in cuptorul preincazlit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 3.

Crema : zaharul il amestecam cu faina si amidonul, apoi cu laptele rece treptat. Punem craticioara pe foc mediu, amestecand pana se ingroasa, ca o budinca. Luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si coaja rasa, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Crema o impartim in 2 si umplem blaturile cu ea. Peste ultimul blat intindem glazura.

Prajitura o punem la frigider .

Glazura : intr-un castron punem toate ingredientele si le mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Spor la prajiturit !! 🙂

Paste fericit si luminat ! Hristos a Inviat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.