Prajitura cu cocos, iaurt si frisca

Blat :

7 oua

140 g faina

50 g amidon alimentar

200 g zahar

4 lg ulei

Crema :

200 g cocos

400 ml iaurt natur cremos

2 plicuri gelatina granulata (20 g)

150 ml apa rece

500 ml smantana pentru frisca

160 g zahar pudra

Decor :

cocos

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, faina amestecata cu amidonul alimentar. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul racit il taiem in 2.

Crema : cocosul il amestecam cu iaurtul; lasam sa stea 1 ora la frigider. Gelatina o hidratam in apa rece pentru 10 minute, apoi o topim , fara sa inceapa sa fiarba. In gelatina topita adaugam 1 lg din crema de iaurt, amestecam apoi incorporam peste restul de crema de iaurt. Amestecam bine cu mixerul. . Peste aceste ingrediente adaugam smantana pentru frisca batuta spuma impreuna cu zaharul pudra.

Asamblare : 1/2 blat-2/3 crema-1/2 blat-1/3 crema-cocos.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

Si reteta degustat de fiica mea Cella : https://www.youtube.com/watch?v=clevVO2FJ6o

Sursa : https://www.agendautila.ro/2020/02/prajitura-cu-cocos-iaurt-si-frisca/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.