Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Blat :

6 oua

6 lg zahar

2,5 lg ulei

7 lg faina

esenta de vanilie

Umplutura :

gem de caise

Glazura :

300 ml smantana pentru frisca

300 g crema de branza Philadelphia sau Almette

75 g zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul mixand pana se topeste, galbenusurile amestecate cu uleiul, treptat, ca la maioneza, iar la urma faina cernuta. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul racit, il taiem in 2 sau 3.

Ungem cu gem de caise cele 2 blaturi .

Glazura : mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta, adaugam zaharul pudra cu aroma de vanilie si crema de branza philadelphia. Mixam pana obtinem o crema spumoasa, pe care o intindem peste blat.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit !! 🙂

Anul nou sa va aduca sanatate, impliniri, fericire, mult noroc in toate si tot ce va doriti sa se implineasca ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.