Prajitura Cenusareasa

4 Foi :

2 oua

180 g zahar

180 ml lapte

140 ml ulei

1 lgt bicarbonat (10 g)

1 lg zeama de lamaie (sau otet)

30 g cacao

600-700 g faina

Crema :

1 l lapte

200 g zahar

3 plicuri budinca de ciocolata (3×40 g)

200 g ciocolata neagra

300 g unt (80%)

Decor :

100 g nuci macinate

Mod de preparare :

Foi : din ingrediente vom coace 4 foi astfel : mixam ouale cu zaharul, laptele si uleiul circa 5 minute, adaugam apoi bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet, pudra de cacao si 300 g faina. Mixam inca 2 minute, apoi mai adaugam inca 300 g faina si framantam. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Aluatul obtinut il cantarim , apoi il impartim in 4 parti .

Invelim fiecare bila de aluat, in folie alimentara si lasam sa se odihneasca la temperatura camerei, apoi fiecare bila de aluat o indindem pe foaia de copt, (circa 28×38 cm), intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute.

Crema : fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar cu cantitatile noastre din reteta. Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta bucatele. Omogenizam si acoperim cu folie alimentara pana se raceste. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din rema racita. Crema obtinuta o impartim in 4 si ungem fiecare foaie. Deasupra presaram nucile macinate.

Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit ascutit.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Prajitura Cenusareasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.