Prajitura Contesa

Bezea cu migdale :

12 albusuri

12 lg zahar

9 lg faina

3 lg ulei

120 g fulgi de migdale

1 borcan mare de compot de visine fara samburi

Crema :

12 galbenusuri

150 g zahar

400 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

1 lg esenta de vanilie

300 g unt (80%)

Glazura :

180 g ciocolata alba

100 ml smantana pentru frisca

colorant alimentar rosu

Mod de preparare :

Bezea migdale : fulgii de migdale ii tocam cu cutitul. Visinele lescurgem de suc si le taiem in 4. Lasam deoparte. Ingredientele le impartim in 3, deoarece vom coace 3 foi.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi lingura de ulei, iar la urma migdalele tocate , amestecate cu faina. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. intindem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucatelele de visine scurse de suc. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 15-20 minute.

La fel procedam si pentru celelalte 2 foi.

Crema : intr-o craticioara, galbenusurile le mixam cu zaharul; adaugam praful de budinca de vanilie, amestecam, apoi laptele si omogenizam . Punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu in crema pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si dam crema la rece. Untul de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg, pe rand, din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 3.

Dam prajitura la frigider.

Glazura : smantana pentru frisca si ciocolata alba rupta bucatele le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, amestecand mereu, pana se omogenizeaza sau pe baie de aburi. Din glazura luam circa 3 lg deoparte, pe care le vom amesteca cu cateva picaturi de colorant rosu. Eu am folosit de la Dr.Oetker. Intindem glazura alba peste prajitura, iar glazura rosie o intindem cu o lingurita , trasand linii in toate directiile.

Dam prajitura la rece pentru circa 2 ore, apoi putem felia cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit !! Super mega buna ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.