Prajitura Biskrem

Bezea cocos :

7 albusuri

7 lg zahar

150 g cocos

2 lg faina

Crema 1 :

7 galbenusuri

200 g zahar

100 ml lapte

300 g unt

esenta de vanilie

Crema 2 :

1 plic budinca caramel (40 g)

4 lgt ness

100 g zahar

350 ml lapte

250 g unt

3-4 pachete biscuiti Biskrem duo (150 g are pachetul)

1/2 cana espresso tare neindulcit

Decor :

fulgi de ciocolata alba

fulgi de ciocolata neagra

Mod de preparare :

Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma cocos-ul amestecat cu faina. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Crema 1 : intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, punem galbenusurile si zaharul ; le mixam putin, adaugam laptele si punem compozitia pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa putin. Adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam , apoi adaugam cate 1 lg din crema racita.

Crema 2 : praful de budinca caramel il amestecam cu ness-ul si zaharul, apoi adaugam laptele si punem pe foc pana se ingroasa. Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.

Asamblare : bezea cocos- crema1- biskrem inmuiati in espresso- crema 2-fulgi de ciocolata alba si fulgi de ciocolata neagra.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.