Prajitura betivul Izidor

Blat cacao :

150 g zahar pudra

150 g unt

4 oua

100 g faina

2 lg cacao

3 g praf de copt

2-3 lg gem de caise

Umplutura nuci :

250 g nuci macinate

2 lg zahar pudra

100 ml rom

100 ml lapte rece

Crema :

3 oua

200 g zahar

200 g unt

Glazura :

150 g ciocolata

80 g unt

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile , pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia o intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 20 minute.

Umplutura : amestecam toate ingredientele si lasam deoparte.

Crema : ouale le amestecam cu zaharul , apoi le punem pe baie de aburi pana se ingroasa de consistenta unei smantani. Acoperim cu folie alimentara. Crema rece este mai groasa. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita.

Glazura : ciocolata bucatele cu untul le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, pana se topesc si se omogenizeaza. Lasam glazura sa se racoreasca apoi o putem folosi.

Asamblare : blat-gem de caise-umplutura nuci-crema-glazura.

Prajitura o dam la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.