Tarta cu smochine si migdale

Aluat :

200 g faina

200 g migdale macinate

150 g unt

1 ou

1 lgt praf de copt

1 lgt otet

80 g zahar pudra

coaja rasa de la 1/2 lamaie

2 lg apa rece

Umplutura :

250 g Ricotta

400 ml smantana fermentata

4 oua

10 lg zahar

coaja rasa de la 1 lamaie

2 plicuri zahar vanilat

400 g smochine proaspete

1 plic zahar vanilat

4 lg cognac

2 lg zeama de lamaie

Mod de preparare :

Taiem smochinele in sferturi, le asezam pe o farfurie intinsa, apoi le stropim cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si cognacul. Lasam deoparte.

Aluat : faina, migdalele macinate, zaharul pudra si untul moale de la temperatura camerei le framantam cu varfurile degetelor, pana obtinem un aluat sfarimicios. Adaugam restul ingredientelor si framantam . Daca mai trebuie, mai punem 1-2 lg faina. Acoperim cu folie alimentara si dam aluatul obtinut la frigider pentru circa 30 minute.

Umplutura : amestecam toate ingredientele .

Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm), tapetata cu hartie de copt.Peste aluat turnam umplutura, iar peste ea asezam bucatile de smochine. Coacem tarta, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 1 ora (pana cand umplutura se intareste).

Lasam sa se raceasca, apoi feliem.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

2 Responses to Tarta cu smochine si migdale

  1. Sanda

    Deci……………nu m─â pot opri din salivat, ;))) arat─â at├ót de bine. Nu sunt cine ┼čtie ce „cofet─âreas─â”, dar cred c─â am s─â ├«ncerc ┼či eu s─â fac re┼úeta ta ├«n weekend. Nu pare foarte dificil─â. Sper s─â-mi ias─â. Mul┼úumesc frumos.
    Zile frumoase cu soare în suflet

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.