Tarta cu smochine si migdale

Aluat :

200 g faina

200 g migdale macinate

150 g unt

1 ou

1 lgt praf de copt

1 lgt otet

80 g zahar pudra

coaja rasa de la 1/2 lamaie

2 lg apa rece

Umplutura :

250 g Ricotta

400 ml smantana fermentata

4 oua

10 lg zahar

coaja rasa de la 1 lamaie

2 plicuri zahar vanilat

400 g smochine proaspete

1 plic zahar vanilat

4 lg cognac

2 lg zeama de lamaie

Mod de preparare :

Taiem smochinele in sferturi, le asezam pe o farfurie intinsa, apoi le stropim cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si cognacul. Lasam deoparte.

Aluat : faina, migdalele macinate, zaharul pudra si untul moale de la temperatura camerei le framantam cu varfurile degetelor, pana obtinem un aluat sfarimicios. Adaugam restul ingredientelor si framantam . Daca mai trebuie, mai punem 1-2 lg faina. Acoperim cu folie alimentara si dam aluatul obtinut la frigider pentru circa 30 minute.

Umplutura : amestecam toate ingredientele .

Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm), tapetata cu hartie de copt.Peste aluat turnam umplutura, iar peste ea asezam bucatile de smochine. Coacem tarta, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 1 ora (pana cand umplutura se intareste).

Lasam sa se raceasca, apoi feliem.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Tarta cu smochine si migdale

  1. Sanda

    Deci……………nu mă pot opri din salivat, ;))) arată atât de bine. Nu sunt cine ştie ce “cofetăreasă”, dar cred că am să încerc şi eu să fac reţeta ta în weekend. Nu pare foarte dificilă. Sper să-mi iasă. Mulţumesc frumos.
    Zile frumoase cu soare în suflet

    • miremirc

      nu are ce sa nu iasa 🙂 spor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.