Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti

Crusta :

460 g biscuiti Petite beurre

5 lg cocos

50 g migdale

50 g nuci

50 g alune

250 g unt topit (80%)

100 g sos caramel Dr.Oetker

250 ml lapte

Crema :

200 g ciocolata alba

400 ml smantana pentru frisca

250 g mascarpone

Decor :

100 g ciocolata neagra sau cu lapte

Mod de preparare :

Crema : pe foc mic, intr-o cratita, punem 200 ml smantana pentru frisca. Dupa ce incepe sa fiarba, adaugam ciocolata bucatele si omogenizam bine. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider peste noapte.

Crusta : mixam biscuitii grosier, apoi adaugam peste ei cocosul, alunele , migdalele si nucile mixate si ele grosier, untul topit si racorit, sosul caramel si laptele la temperatura camerei. Compozitia o intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt; dam tava la frigider.

Crema : crema rece o mixam pana obtinem o crema pufoasa. peste ea adaugam mascarponele, mixand pana se omogenizeaza, iar la urma smantana pentru frisca batuta tare.

Crema o intindem peste crusta rece din frigider.

Decor : ciocolata bucatele o punem intr-o punga, in apa fierbinte si o lasam pana se topeste. Taiem un colt la pungii si formam linii de ciocolata peste crema. Dam tava la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

One Response to Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti

  1. flador

    arata bine, oare e la fel de buna? <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.