Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Aluat :

100 g unt moale

120 g zahar pudra

3 galbenusuri

esenta de vanilie

180 g faina

1 lgt praf de copt

 

Umplutura :

350 g visine

 

Bezea cocos :

3 albusuri

180 g zahar pudra

70 g cocos

 

Mod de preparare :

Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi galbenusurile pe rand, esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Peste aluatul din tava asezam visinele fara samburi. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

Bezea cocos : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. La urma incorporam cocosul. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. bezeaua cu cocos o intindem peste aluatul cu visine copt. Dam din nou la copt, pentru inca 15-20 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi feliem.

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Alte retete asemanatoare cu aluat fraged :

Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie

Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Tort „Cusma lui Guguta”

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Isabela

    Uau, ce bine arata. Daca tot este sezonul visinelor o sa fac si eu. Pupici

    Răspuns
    • miremirc

      Mersi 🙂 E rapida si delicioasa .

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1