Tort Limoncello

Blat :

4 oua

150 g zahar

4 lg suc lamaie

150 g faina

1/2 lgt praf de copt

Crema :

500 g Ricotta

180 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

120 ml zeama lamaie

coaja rasa de la 2 lamai bio

400 ml smantana pentru frisca

100 g zahar pudra cu aroma vanilie

10 g gelatina granulata

100 g ciocolata alba tocata

15 piscoturi

120 ml Limoncello

Insiropat :

80 ml Limoncello

Mod de preparare :

Blat : Mixam galbenusurile cu zaharul circa 2 minute, adaugam zeama de lamaie,faina amestecata cu praful de copt, iar la final albusurile mixate spuma. Coacem compozitia in forma (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Crema : gelatina o punem la hidratat in 80 ml apa rece, pentru 10 minute. Ricota cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie le mixam, adaugam zeama de lamaie, gelatina hidratata mai sus si topita pe foc ic sau la microunde, smantana pentru frisca mixata spuma cu zaharul pudra, iar la urma adaugam ciocolata tocata.

Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : blat insiropat-1/2 crema-piscoturi insiropate in Limoncello-1/2 crema. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata.

Decoram tortul cu felii de lamaie , fulgi de cocos si frunzulite de menta.

Un tort delicios si racoritor pentru ziua mea 🙂

Spor la prajiturit !

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.