Tort cu crema de lapte condensat si banane

Blat :

5 oua

5 lg zahar

2,5 lg ulei

6 lg faina

Crema :

1 conserva lapte condensat indulcit (397 g)

200 g unt (80%)

4 banane

Decor :

200 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra

80 g cocos prajit

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Coacem compozitia in forma rotunda (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul racit il taiem in 3.

Crema : untul il mixam putin, apoi adaugam cate 1 lingura din laptele condensat indulcit din conserva nefiarta. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema (in crema asezam rondele de banana)-1/3 blat-1/2 crema cu rondele de banane-1/3 blat-frisca-cocos prajit.

Dam tortul la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit ascutit.

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.