Prajitura fina cu nuci

Aluat :

500 g faina

120 g zahar

250 g unt (65%)

3 galbenusuri

3 lg smantana

1 plic praf de copt (10 g)

Crema :

600 ml lapte

3 oua

150 g zahar

5 lg faina

2 plicuri esenta de vanilie

250 g unt (80%)

Umplutura 1 :

100 g zahar

2 lg miere

65 g unt

3 lg lapte

200 g nuci macinate

Umplutura 2 :

6 albusuri

120 g zahar

120 g cocos

4-5 lg gem acrisor ( eu am pus caise)

Decor :

ciocolata rasa

Mod de preparare :

Aluat : Intr-un castron framantam toate ingredientele, apoi impartim aluatul in 2 , invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 30 minute.

Umplutura 1 : zaharul, untul si mierea le punem pe foc sa se topeasca, apoi luam de pe foc si adaugam nucile macinate. Daca compozitia e prea groasa o subtiem cu putin lapte. Aceasta umplutura o intindem peste o foaie de aluat, pe care am intins-o cu sucitorul pe o foaie de copt (30×40 cm).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.

Umplutura 2 : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma incorporam cocos-ul. Compozitia o intindem peste a doua foaie de aluat unsa cu gem (30×40 cm).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 15 minute.

Crema : ouale le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, cu faina, apoi cu laptele. punem cratita pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate o lingura din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : foaie cu umplutura 2-1/2 crema-foaie cu umplutura 1-1/2 crema-ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem foarte usor cu un cutit bine ascutit.

O prajitura super delicioasa ! 🙂

Va doresc sa aveti un Paste linistit si fericit alaturi de intreaga familie si de cei dragi voua !

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.