Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Blat :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

5 lg cocos

esenta de vanilie

Crema lamaie :

500 ml lapte

2 lg faina

2 lg amidon alimentar

150 g zahar

200 ml smantana pentru frisca

1 lamaie mare

Decor :

cocos

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, adaugam apoi galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu cocos-ul. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Coacem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Blatul rece il taiem in 2.

Crema lamaie : zaharul il amestecam cu amidonul si faina; peste adaugam laptele, amestecand mereu ; punem pe foc mediu, pana se ingroasa crema. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Crema racita o mixam putin si adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de la 1 lamaie mare. Peste adaugam smantana pentru frisca batuta spuma. Amestecam cu grija, iar crema o impartim in 2.

Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-decor.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.