Fursecuri spirala cu scortisoara

Aluat :

400 g faina

200 g unt

90 g zahar pudra

esenta de vanilie

un praf de sare

1 plic praf de copt (10 g)

2 oua

Umplutura :

1,5 lg scortisoara

70 g zahar

Mod de preparare :

Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale de la temperatura camerei, pana devin ca nisipul, apoi adaugam ouale si esenta de vanilie. Aluatul obtinut il impartim in 2 bile, pe care le invelim in folie alimentara si le dam la frigider pentru 40 minute.

Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul pe masa usor infainata , apoi presaram jumatate din cantitatea de umplutura. Rulam strans , apoi feliem cu un cutit bine ascutit. Asezam fiecare spirala obtinuta in tava mare de la aragaz , tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ele. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

Lasam spiralele sa se raceasca, apoi le servim langa o ceasca cu cafea espresso.

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Fursecuri spirala cu scortisoara

  1. Service GSM

    daca fursecurile sunt taiate prea gros se intaresc si nu mai au aceeasi consistenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.