Prajitura cu napolitane

Blat :

7 albusuri

7 lg zahar

2 lg ulei

6 lg faina

1 lgt prag de copt

150 g migdale tocate grosier

Crema :

7 galbenusuri

600 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

2 lg faina

6 lg zahar

250 g unt (80%)

3 lg nutella

300 g rulouri napolitane cu cacao

300 g rulouri napolitane vanilie

Decor :

40 g ciocolata topita

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam cu o lingura. In tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt presaram migdalele tocate grosier (cine doreste le poate praji inainte) ; peste ele intindem bezeaua. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Bezeaua coapta, fierbinte, o rasturnam invers pe un platou si intindem nutella .

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam faina si praful de budinca, amestecam bine, iar la urma laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam budinca sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. Impartim crema in 2.

Asamblare : blat uns cu nutella-1/2 crema-rulouri napolitana alternand culorile-1/2 crema-ciocolata topita.

Dam prajitura la frigider peste noapte, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit !!! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.