Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Blat :

140 g ciocolata neagra 65%

140 g unt

2 oua

200 g zahar

esenta de vanilie

140 g faina

30 g cacao

1 lgt praf de copt

1 lgt bicarbonat

Crema :

200 g ciocolata neagra 45%

200 ml smantana pentru frisca 35%

Decor :

bombonele de ciocolata

cacao

napolitane invelite in ciocolata

Mod de preparare :

Blat : ciocolata neagra si untul le topim impreuna. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam ciocolata topita cu untul racite, esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul, cernute.

Cu aceasta compozitie formam 16 briose, pe care le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 12 minute.

  Crema : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatel lasam 3 minute, apoi amestecam pentru omogenizare. Crema o lasam la racit, apoi o dam la frigider pentru 3 ore sau de seara pana dimineata. crema rece o mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Cu aceasta crema decoram briosele. Deasupra presaram bilute de ciocolata si pudra de cacao.

Spor la prajiturit !:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.