Guguluf cu branza si cacao

A

Aluat :

200 g faina

100 g unt

80 g zahar pudra

1ou

1lgt praf de copt

1 plic zahar vanilat

1praf de sare

1lg cacao

Umplutura :

750 g branza de vaci

350 g zahar pudra

eenta de vanilie

un praf de sare

coaja rasa de lamaie

1plic budinca de vanilie (40 g)

150 g unt topit

1 lg de cacao

4 oua

Decor :

100 g ciocolata alba topita

1lg unt

50 g ciocolata neagra rasa

Mod de preparare :

Aluat : framantam un aluat din toate ingredientele, pe care apoi îl învelim în folie alimentare și lăsăm la frigider timp de 40 de minute.

Scoatem aluatul din frigider si cu el tapetam marginile unei forme guguluf, pe care am uns-o cu putin ulei.

Umplutura : mixam branza de vaci cu zaharul pudra, praful de budinca de vanilie, esenta de vanilie, praful de sare, ouale, coaja rasa de lamaie. Pentru a obtine o textura fina, folosim blenderul vertical. La urma adaugam untul topit, O parte din umplutura o turnam peste aluatul fin forma de guguluf. in restul de umplutura ramasa punem 1 lg cacao, omogenizam bine si intindem peste umplutura alba.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 50 minute; facem testul cu scobitoarea. lasam sa se raceasca, apoi il rasturnam invers pe un platou.

Decor : topim ciocolata alba cu untul (eu am folosit doar 50 g ciocolata alba si mi s-a parut cam putina…), apoi o turnam peste gugulug; deasupra radem ciocolata neagra.

Feliem cu un cutit cu lama bine ascutita.

Spor la prajiturit ! 🙂

A

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.