Prajitura Krantz




Bezea nuca :
10 albusuri
10 lg zahăr 200 g nuci macinate
4 lg faina
2 lgt praf de copt

Crema:
10 galbenusuri
8 linguri zahăr

5 lg lapte
300 g unt (80%)
eenta de vanilie

Decor:
8 lg zahar
8 lg nuci

Mod de preparare :

Se eaamestecă spuma albusurilor cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, se amestecă până se topeste și se obține o bezea ferma și lucioasa; la urmatorul adaugam nucile macinate amestecate cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitie o coacem in tava (30×40 cm) tapetata cu copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 15 minute.


Procedam la fel si pentru cea de a doua foaie. Foile reci, le taiem in 2 si vom obtine 4 foi de dimensiunea 30×20 cm.

Crema : galbenusurile le amestecam cu zaharul, adaugam apoi laptele si punem pe baie de aburi sau pe foc mic (daca aveti o cratita de inox cu fund dublu), amestecand mereu pana cand crema prinde consistenta. Acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura cameri il mixam; peste el adaugam cate 1 lg din crema racita, amestecand mereu. Crema obtinuta o impartim in 4.

Decor : caramelizam zaharul; peste el adaugam nucile intregi . Le rasturnam pe o hartie de copt, apoi le macinam .

Asamblare : bezea nuca-1/4 crema-bezea nuca-1/4 crema-bezea nuca-1/4 crema-bezea nuca-1/4 crema-decor.

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Prajitura Krantz

  1. Pingback: Prajitura cu nuca si crema de vanilie | Artă și savoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.