Prajitura cu budinca de capsuni

Blat cocos : 

5 oua

5 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

5 lg cocos

1 lgt praf de copt

Blat banane :

3 oua

150 g zahar

75 ml ulei

3 banane mici

225 g faina

esenta de vanilie

1 plic praf de copt (10 g)

Crema :

2 plicuri budinca de capsuni (2×40 g)

800 ml lapte

8 lg zahar

225 g unt (80%)

Mod de preparare :

        Crema : budinca o pregatim conform instructiunilor de pe plic, dar folosind ingredientele noastre din reteta. Acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam cate 1 lg din budinca racita. Crema obtinuta o impartim in 4.

Blat cocos : mixam albusurile , adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile frecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu cocosul si praful de copt. Amestecam cu o lingura. Intindem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Blat banane : mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul treptat, bananele terciuite , apoi faina amestecata cu praful de copt.

Asamblare : 1/2 blat banane-1/4 crema-1/2 blat cocos-1/4 crema-1/2 blat cocos-1/4 crema-1/2 blat banane-cocos.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem si servim.

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.