Chec la tava cu mere rase si glazura de ciocolata

 

1 cana de 300 ml

 

Ingrediente :

 

4 oua

1 cana zahar

1/2 cana ulei

2 cani mere rase

1+1/2 cani faina

1 plic praf de copt (10 g)

esenta de vanilie

scortisoara (optional)

 

Glazura :

100 g ciocolata cu lapte

1 lg unt

2 lg lapte

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul treptat, mixand mereu, merele curatate de coaja date pe razatoarea cu ochiuri mari, esenta de vanilie, scortisoara (eu nu am pus) si faina amestecata cu praful de copt. Lasam 1 ora la temperatura camerei, apoi adaugam albusurile mixate spuma cu un praf de sare. Omogenizam si intindem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 40-45 minute.

Lasam checul sa se raceasca, apoi punem glazura de ciocolata (amestecam toate ingredientele, pe foc mic, amestecand mereu). Feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

Reteta am primit-o de la fina mea Getutza 🙂 mersii !!!Foarte buna !

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.