Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Ingrediente :

800 g aluat de foietaj

6 galbenusuri

7 lg zahar

600 ml lapte

esenta de vanilie

3 lg faina

2 lg amidon alimentar

 

Uns deasupra :

1 ou batut

 

Decor :

zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Intr-o cratita punem galbenusurile, zaharul, le amestecam bine, adaugam faina si amidonul alimentar, amestecand mereu, apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.  punem crema la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore inainte de a umple rulourile.

Eu am avut in pachet 2 foi de 400 g. Am impartit foaia in 12 fasii lungi de 25 cm.

Fiecare fasie de aluat am rulat-o in jurul formei de inox pentru rulouri. Eu am improvizat din folie de aluminiu (l= 10-12 cm).

 

Am asezat rulourile in tava mare de aragaz (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu ou batut sau galbenus fiecare rulou, apoi dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade celsius, circa 20 minute.

Lasam rulourile sa se raceasca, apoi cu un pos le umplem cu crema de vanilie. Deasupra cernem zahar vanilat cu aroma de vanilie.

Servim imediat.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.