Tarta frangipane cu pere

Crusta :

200 g faina

100 g unt

2 lg zahar pudra

1 ou

un praf sare

 

Umplutura :

100 g unt moale

80 g zahar

2 oua

100 g migdale macinate

20 g amidon alimentar

esenta de migdale

 

Pere posate :

3 pere

500 ml apa

200 g zahar

zeama de la 1/2 lamaie

 

fulgi de migdale

zahar pudra

 

Mod de preparare :

Crusta : mixam untul cu zaharul si sarea, apoi adaugam oul, iar la urma faina. daca mai este nevoie adaugam 1 lgt apa rece. Framantam cat sa obtinem un aluat legat, pe care il intindem pe masa , cu sucitorul, apoi il asezam in tava (17×27 cm). Lasam o margine de circa 2-3 cm. Deci vom intinde o foaie de aluat 19×29 cm. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc si dam tava la frigider.

Dupa circa 1 ora , peste aluatul din tava asezam o hartie de copt si peste ea boabe de fasole (eu am folosit orez). Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 12-15 minute.

Pere posate : apa si zaharul le punem intr-o cratita pe foc, pana se dizolva zaharul si apa incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie si perele curatate de coaja, taiate in 2 si curatate de seminte. Lasam sa dea cateva clocote, pana cand lama unui cutit intra usor in pere. Lasam sa se raceasca.

Umplutura : untul moale il mixam cu zaharul, adaugam cate 1 ou pe rand, esenta de migdale (cateva picaturi) apoi migdalele macinate si amidonul.

Asamblare: aluat -umplutura-pere posate-fulgi de migdale.

Peste umplutura asezam fulgi de migdale , apoi coacem la 180 grade Celsius, circa 45-50 minute.

 

Lasam tarta sa se raceasca, apoi cernem peste margini zahar pudra si feliem.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.