Prajitura Karpatka

Choux:

250 ml apă

125 g unt

un praf de sare

170 g faina

5 oua

Crema:

550 ml lapte

50 g amidon alimentar

50 g faina

150 g zahar

esenta de vanilie

200 g unt (80%)

Decor:

zahar pudra

Mod de preparare:

Crema : zahărul, făina și amidonul se amestecă cu un tel, se adaugă treptat lapte rece, apoi se pun cratita pe foc mediu, amestecând mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentară și mă lasam să se răcească. Se amestecă ușor la temperatura camerei și se adaugă peste 1 lingură din crema racita.

Choux : untul, praful de sare si apa se pun intr-o cratita, pe foc, pana incep sa fiarba; luam deoparte si adaugam faina, amestecand bine. Punem din nou pe foc și amestecăm circa 1 minut până se formează o bila de aluat. Luam pe foc și lasam circa 5 minute să se răcească, apoi se adaugă câte 1 ou pe rând, amestecând energic.

Întindeți aluatul în tava mare de aragaz (32×43 cm) tapetata cu hârtie de copt. Sau putem imparti aluatul in 2 si coacem 2 foi in tava 25×35 cm.

Coacem în cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 25 minute.

Când este rece în 2 și umplem cu crema. Deasupra cernem cu zahar pudra.

Prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3-4 ore. Feliem se servesc.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...