Prajitura Karpatka

Choux:

250 ml apă

125 g unt

un praf de sare

170 g faina

5 oua

Crema:

550 ml lapte

50 g alimentar alimentar

50 g faina

150 g zahar

esenta de vanilie

200 g unt (80%)

Decor:

zahar pudra

Mod de preparare:

Crema : zahărul, făina și amidonul se amestecă cu un tel, se adaugă treptat lapte rece, apoi se pun cratita pe foc mediu, amestecând mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentară și mă lasam să se răcească. Se amestecă ușor la temperatura camerei și se adaugă peste 1 lingură din crema racita.

Choux : untul, praful de sare si apa se pun intr-o cratita, pe foc, pana incep sa fiarba; luam deoparte si adaugam faina, amestecand bine. Punem din nou pe foc și amestecăm circa 1 minut până se formează o bila de aluat. Luam pe foc și lasam circa 5 minute să se răcească, apoi se adaugă câte 1 ou pe rând, amestecând energic.

Întindeți aluatul în tava mare de aragaz (32×43 cm) tapetata cu hârtie de copt. Sau putem imparti aluatul in 2 si coacem 2 foi in tava 25×35 cm.

Coacem în cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 25 minute.

Când este rece în 2 și umplem cu crema. Deasupra cernem cu zahar pudra.

Prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3-4 ore. Feliem se servesc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.