Prajitura Karpatka

Choux :

250 ml apa

125 g unt

un praf de sare

170 g faina

5 oua

 

Crema :

550 ml lapte

50 g amidon alimentar

50 g faina

150 g zahar

esenta de vanilie

200 g unt (80%)

 

Decor :

zahar pudra

 

Mod de preparare :

Crema : zaharul, faina si amidonul le amestecam cu un tel, adaugam treptat lapte rece, apoi  punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, si adaugam peste el cate 1 lingura din crema racita.

Choux : untul, praful de sare si apa le punem intr-o cratita, pe foc, pana incep sa fiarba; luam deoparte si adaugam faina, amestecand bine. Punem din nou pe foc si amestecam circa 1 minut pana se formeaza o bila de aluat. Luam de pe foc si lasam circa 5 minute sa se racoreasca, apoi adaugam cate 1 ou pe rand, amestecand energic .

Intindem aluatul in tava mare de aragaz (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 25 minute.

Cand este rece taiem in 2 si umplem cu crema. Deasupra cernem cu zahar pudra.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3-4 ore. Feliem si servim.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.