Desert cu mere, biscuiti si mascarpone

 

Ingrediente :

5 mere mari

4 lg zahar

500 g mascarpone

1 lgt scortisoara

2 lg zeama de lamaie

 

420 g biscuiti Petit Beurre RoStar (64 buc.)

 

Glazura :

150 g ciocolata cu lapte

1 lg unt

3 lg lapte

 

Mod de preparare :

Curatam merele, le radem pe razatoarea cu ochiuri mari, le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si punem pe foc sa le calim . Luam de pe foc, adaugam scortisoara macinata si amestecam . Lasam merele sa se raceasca, apoi le punem la frigider. Peste ele adaugam mascarponele si mixam putin pentru omogenizare. Crema obtinuta o impartim in 3.

Tava (20×30 cm) o stropim cu putina apa rece si o tapetam cu folie alimentara. Asezam cate 16 biscuiti petit Beurre, 1/3 remaina 16 biscuiti-1/3 crema-16 biscuiti-1/3 crema si inca 16 biscuiti. Dam tava la frigider de seara pana dimineata.

 Glazura de ciocolata : ciocolata bucatele, impreuna cu untul si laptele le punem intr-o cratita , pe foc mic sau aburi amestecand mereu, pana se omogenizeaza. Avem grija sa nu o tinem prea mult pe foc, deoarece se va taia. Glazura o intindem peste ultimul strat de biscuiti.

Punem desertul la frigider pentru 30 minute, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

 

Spor la prajiturit !! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.