Prajitura cu cocos prajit si banane

Blat :

5 oua

5 lg zahar

3 lg ulei

6 lg faina

 

Crema :

500 ml lapte

2 lg faina

3 lg amidon alimentar

150 g zahar

3 galbenusuri

200 g unt 80%

1 banana coapta

50 g cocos

 

Decor :

50 g cocos prajit

 

lichior de banane pentru insiropat

 

Mod de preparare :

Crema : galbenusurile cu zaharul le mixam, adaugam faina si amidonul, apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin. In el adaugam cate 1 lg de crema pe rand, apoi incorporam cocos-ul, iar la sfarsir banana terciuita cu o furculita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si pufoasa, apoi incorporam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o turnam in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2.

Asamblare : 1/2 blat insiropat cu lichior de banane-1/2 crema-1/2 blat insiropat cu lichior de banane-1/2 crema -cocos prajit.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.