Prajitura Roma

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

3 lg ulei

4 lg faina

2 lg cacao

1 lgt ness

 

5-6 banane

zeama de lamaie

 

Crema :

500 g mascarpone

300 ml smantana pentru frisca

3 lgt ness

6 lg zahar pudra

 

100 g ciocolata cu cafea rasa

 

Glazura :

400 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

5 g gelatina granulata

 

Decor :

ciocolata neagra rasa

ciocolata alba rasa

 

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao si ness-ul. Coacem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.

Blatul rece il insiropam cu suc de banane . Eu am folosit Santal cu banane si lapte .

Crema : smantana pentru frisca impreuna cu mascarponele, ness-ul si zaharul pudra le mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Peste blatul insiropat asezam jumatati de banane taiate pe lungime, stropite cu zeama de lamaie. peste banane intindem crema , iar peste crema presaram ciocolata cu cafea rasa . ( eu am tinut-o la frigider, apoi am mixat-o cu blenderul).

Glazura : smantana pentru frisca o mixam spuma (eu am folosit doar 300 ml dar mi s-a parut cam putina frisca), adaugam apoi zaharul pudra, iar la urma gelatina hidratata in 30 ml apa rece circa 10 minute si apoi topita, fara sa o dam in clocot. Daca smantana e prea moale, o lasam cateva minute la frigider, apoi o intindem peste ciocolata rasa. Deasupra radem ciocolata  alba si neagra.

Dam prajitura la rece pentru minim 2-3 ore, apoi feliem cu un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Delicioasa !

Sursa cu mici modificari .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.