Cheesecake cu capsuni necopt

Crusta :

300 g biscuiti digestivi

120 g unt

 

Umplutura :

450 g crema de branza (Philadelphia, Pilos, Almete…)

400 ml smantana pentru frisca (38%)

15 g gelatina granulata

250 g zahar

esenta de vanilie

400 g capsuni proaspete +3 lg zahar

 

Mod de preparare :

Crusta : macinam biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Compozitia o intindem intr-o forma rotunda (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la frigider pana pregatim umplutura .

Umplutura : gelatina o hidratam in 100 ml apa rece timp de 15 minute, apoi o topim fara sa o dam in clocot ; crema de branza o mixam cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam apoi gelatina hidratata si topita, smantana pentru frisca batuta spuma, capsunile terciuite cu cele 3 lg zahar (cu blenderul vertical) . Omogenizam si intindem peste crusta de biscuiti.

Dam cheesecake-ul cu capsuni la frigider de seara pana dimineata . Cu un cutit trecem de jur imprejur, apoi il scoatem pe un platou rotund si feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

Rapid si delicios . Cine doreste poate forma moturi de frisca deasupra si sa aseze cate o jumatate de capsuna in fiecare.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.