Rulada bicolora cu crema de ciocolata alba

Blat :

5 oua

5 lg zahar

3 lg ulei

6 lg faina

1 lg cacao+3 lg apa

esenta de vanilie

 

Crema :

200 g ciocolata alba

200 ml smantana pentru frisca

 

Decor :

pudra de cacao

 

Mod de preparare :

Crema : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata alba bucatele. Lasam cateva minute, apoi omogenizam cu un tel. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoio punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Scotem din frigider si o mixam cateva minute, pana cand prinde consistenta. Cu aceasta crema vom umple rulada.

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat si esenta de vanilie, iar la urma faina cernuta. Jumatate din compozitie o intindem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt. In jumatate ramasa adaugam pudra de cacao amestecat cu apa. Omogenizam si intindem peste compoziti alba.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Peste blatul scos din cuptor asezam o hartie de copt de dimensiunea tavii, apoi rasturnam cu grija invers pe un platou, rulam strans si lasam sa se raceasca.

Desfacem rulada, scoatem hartia de copt, ungem cu crema si rulam strans. Rulada o asezam pe un platou si o dam la frigider pana in momentul servirii, cand o vom pudra cu cacao.

 

Rulada o putem imbraca in glazura de ciocolata sau frisca.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.