Chec cu visine si glazura de ciocolata

Ingrediente :

200 g unt topit

200 g zahar

2 lg zahar pudra

esenta de migdale sau vanilie

4 oua medii

120 ml smantana (20%)

1 plic praf de copt (10 g)

260 g faina

 

Glazura :

100 g ciocolata neagra

1 lg unt

2 lg lapte

 

500 g visine proaspete

1 lg amidon alimentar (sau faina)

 

Mod de preparare : curatam visinele de samburi .

Mixam untul topit si zaharul, adaugam esenta de migdale sau vanilie, galbenusurile pe rand, mixadn dupa fiecare; dupa ultimul galbenus mixam cisrca 3 minute, adaugam apoi smantana , praful de copt stins in 1 lgt otet, faina cernuta, iar la urma albusurile batute spuma tare cu 2 lg zahar pudra. Intindem o parte din aluat in forma de chec ( 11*35 cm) tapetata cu hartie de copt, asezam jumatate din visinele amestecate cu amidonul, restul de compozitie si cealalta jumatate de visine amestecate cu amidon. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute. Facem testul scobitorii.

Lasam checul sa se raceasca si pregatim glazura.

 Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pentru omogenizare, apoi intindem peste chec. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

Spor la prajiturit !!! 🙂

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.