Tort cu piscoturi si jeleu de cirese

Jeleu de cirese :

500 g cirese proaspete

120 g zahar

10 g gelatina granulata (1 plic)

 

Crema :

500 g iaurt cu cirese

300 g crema de branza

esenta de migdale (optional)

200 ml smantana pentru frisca 38%

10 g gelatina granulata (1 plic)

150 g zahar pudra

2 lg dulceata de cirese

 

Decor :

200 ml smantana pentru frisca 38%

1 lg zahar pudra

cirese proaspete

 

250 g piscoturi

 

Mod de preparare :

Jeleu de cirese : Hidratam gelatina in 50 ml apa rece si o lasam pana fierb ciresele. Curatam ciresele de samburi si le punem intr-o craticioara cu zaharul, pe foc mediu, pentru circa 20 minute, amestecand din cand in cand.  Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca pentru 5 minute, apoi adaugam gelatina hidratata. Amestecam bine, apoi le terciuim cu blenderul vertical.

Udam cu apa rece o forma rotunda de tort (d=23 cm) , apoi o tapetam cu folie alimentara; turnam jeleul moale si dam la frigider pentru irca 30 minute (pana cand jeleul se intareste).

 Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute; crema de branza o mixam putin cu zaharul pudra, adaugam iaurtul cu cirese, dulceata de cirese, amestecand usor, apoi smantana pentru frisca mixata spuma , gelatina hidratata si topita fara sa o fierbem si esenta de migdale (optional).

Crema obtinuta o impartim in 2: o parte o intindem peste jeleu, asezam un strat de piscoturi, restul de crema si acoperim cu piscoturi. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi il rasturnam invers pe un platou. Piscoturile se inmoaie de la crema, deci nu trebuie trecute prin lapte sau suc.

Decor : mixam spuma smantana pentru frisca, apoi adaugam zaharul. Formam moturi peste tortu cu ajutorul spritului. In varful fiecarui mot de frisca punem o cireasa.

Feliem tortul cu un cutit cu lama bine ascutita.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.