Melcisori cu cocos

Aluat :

500 g faina

20 g drojdie proaspata

100 ml lapte

1 lgt zahar

4 galbenusuri

un praf de sare

200 g unt

50 g untura

1 plic praf de copt (10 g)

 

Umplutura :

4 albusuri

250 g zahar

100 g cocos

 

Decor :

zahar pudra

 

Mod de preparare :

Aluat : drojdia proaspata o frecam cu zaharul, pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si lasam sa dospeasca pentru circa 15 minute.

Faina, impreuna cu untul moale si untura le framantam cu varfurile degetelor; peste adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Aluatul il impartim in 4 parti, pe care le acoperim cu folie alimentara si le dam la frigider pentru 30 minute .

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, intre 2 folii alimentare .

Umplutura : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma cocos-ul. Amestecam cu o spatula.  Umplutura o impartim in 4 si ungem fiecare bucata de aluat.

Rulam ajutandu-ne de folia alimentara, apoi feliem cu un cutit bine ascutit. Asezam melcisorii in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.

Coacem melcisorii in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Melcisorii usor calduti ii tavalim prin zahar pudra.

Nu arata ei prea aspectuosi, dar sunt absolut deliciosi.

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.