Prajitura Hassan

Prajitura Hassan

Prajitura Hassan

Blat cacao :

6 oua

6 lg zahar

4 lg ulei

4 lg faina

2 lg cacao

 

Bezea cu gem :

4 albusuri

6 lg zahar

4 lg gem de caise

1lgt otet

 

Crema vanilie :

4 galbenusuri

4 lg zahar

5 lg faina

500 ml lapte

180 g unt (80%)

esenta de vanilie

 

Glazura :

150 ml smantana pentru frisca

150 g ciocolata

 

Decor :

ciocolata neagra rasa

ciocolata alba rasa

 

Mod de preparare Prajitura Hassan :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao cernute. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Bezea cu gem : albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam picatura cu picatura otetul, mixand mereu, iar la urma gemul de caise . Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Coacem in tava (25*35 cm), la 160 grade celsius, circa 30-40 minute. Avem grija sa nu ardem bezeaua.

Crema vanilie : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina si laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu cu un tel, pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, apoi acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg de crema treptat. Crema obtinuta o impartim in 2.

Glazura : smantana pentru frisca o punem intr-o carticioara pe foc mic pana incepe sa fiarba, apoi luam deoparte si adaugam ciocolata; lasam 3 minute si amestecam bine cu un tel.

Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-bezea-1/2 crema-1/2 blat-glazura -decor.

Prajitura Hassan

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

Prajitura Hassan

Prajitura Hassan

Prajitura Hassan

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete cu gem de caise :

Prajitura fina cu nuci

Prajitura Londoni

Prajitura Figaro

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura cu bezea si crema de vanilie – La Ancuta - […] Sursa […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness Blat cocos : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 4 lg cocos 2,5 lg ulei esenta de vanilie   Bezea : 6 albusuri 7 lg zahar 1 lg otet   Crema ness : 6 galbenusuri 100 g zahar 3 lg ness 4 lg apa 250 g unt (80%)   Glazura ciocolata : 100...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1