Prajitura Hassan

Blat cacao :

6 oua

6 lg zahar

4 lg ulei

4 lg faina

2 lg cacao

 

Bezea cu gem :

4 albusuri

6 lg zahar

4 lg gem de caise

1lgt otet

 

Crema vanilie :

4 galbenusuri

4 lg zahar

5 lg faina

500 ml lapte

180 g unt (80%)

esenta de vanilie

 

Glazura :

150 ml smantana pentru frisca

150 g ciocolata

 

Decor :

ciocolata neagra rasa

ciocolata alba rasa

 

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao cernute. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Bezea cu gem : albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam picatura cu picatura otetul, mixand mereu, iar la urma gemul de caise . Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Coacem in tava (25*35 cm), la 160 grade celsius, circa 30-40 minute. Avem grija sa nu ardem bezeaua.

Crema vanilie : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina si laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu cu un tel, pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, apoi acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg de crema treptat. Crema obtinuta o impartim in 2.

Glazura : smantana pentru frisca o punem intr-o carticioara pe foc mic pana incepe sa fiarba, apoi luam deoparte si adaugam ciocolata; lasam 3 minute si amestecam bine cu un tel.

Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-bezea-1/2 crema-1/2 blat-glazura -decor.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.