Prajitura cu cirese si branza de vaci

Blat :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

6 lg faina

3 lg cocos

esenta de vanilie

 

Crema :

1 plic budinca vanilie (40 g)

3 lg zahar

500 ml lapte

350 g branza de vaci grasa + 2 lg lapte

esenta de vanilie

4 lg zahar pudra

8 g gelatina granulata

70 g ciocolata alba

200 ml smantana pentru frisca

 

Decor :

1 kg cirese

1 plic tort gelee rosu Dr. Oetker

 

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu cocos-ul. Omogenizam cu o lingura.  Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2.

Crema : fierbem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic, apoi o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Rece o mixam putin.

Hidratam gelatina in 60 ml apa rece , timp de 15 minute.

Branza de vaci, esenta de vanilie, cele 2 linguri lapte si zaharul pudra le terciuim cu blenderul vertical, apoi adaugam din budinca rece de mai sus, lingura cu lingura, mixand bine.; adaugam gelatina hidratata mai sus si topita, amestecam bine, apoi ciocolata alba rasa si  smantana pentru frisca mixata spuma. Omogenizam apoi impartim crema in 2.

Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema.

Decor : jumatati de cirese curatate de samburi, asezate in linie, una linga alta (pentru a taia usor prajitura)), jeleu rosu, pregatit conform instructiunilor de pe plic.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem.

 

Spor la prajiturit !

O prajitura usoara si delicioasa 🙂

 

Sursa 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.