Prajitura cu cappuccino, frisca si napolitane

Blat :

8 oua

8 lg zahar

4 lg ulei

9 lg faina

 

Sirop :

250 ml apa

7 lgt zahar

5 lgt ness

7 lgt cappuccino cu aroma de rom

 

Crema :

400 ml crema de branza Philadelphia

400 ml smantana pentru frisca

7 lg zahar pudra

3 lgt gelatina

 

Decor :

100 g napolitane cu crema de cacao macinate

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o lingura, prin miscari circulare. Coacem  blatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute, in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Blatul rece il taiem in 2.

Sirop : punem apa cu zaharul la fiert, luam de pe foc si adaugam ness-ul si cappuccino. Lasam siropul sa se raceasca.

Crema : gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, circa 15 minute, apoi o topim, fara sa o dam in clocot. Crema de branza o mixam si peste ea adaugam gelatina hidratata si topita. Peste adaugam smantana pentru frisca mixata spuma cu zaharul pudra. Omogenizam si impartim crema in 2.

 Asamblare : 1/2 blat insiropat-1/2 crema-1/2 blat insiropat-1/2 crema-napolitane cu crema de cacao macinate.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

O super delicioasa si rapida prajitura .

Spor la prajiturit ! 🙂

 

 Sursa 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.