Prajitura cu banane, nutella si frisca

Blat :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

7 lg faina

 

Crema 1 :

4 banane

500 g Nutella

200 g unt (80%)

 

Crema 2 :

600 ml smantana pentru frisca

5 lg zahar pudra

15 g gelatina granulata

100 ml lapte

 

10 lg gem de caise

ciocolata cu alune rasa

 

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina cernuta. Omogenizam cu o lingura. Coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2 .

Crema 1 : untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam Nutella de la temperatura camerei.

Crema 2 : gelatina o hidratam in cei 100 ml lapte, timp de 15 minute. Smantana pentru frisca o mixam bine pana se intareste, apoi adaugam zaharul pudra. Gelatina hidratata o topim . Peste ea adaugam cateva linguri de frisca, apoi o rasturnam peste toata frisca batuta. Omogenizam si impartim in 2.

 Asamblare : 1/2 blat uns cu gem de caise-1/2 crema cu Nutella-felii groase de banana-1/2 crema cu Nutella-1/2 crema cu frisca-1/2 blat uns cu gem de caise-1/2 crema cu frisca -ciocolata cu alune rasa.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Taiem feliile cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

 

 

O super aratoasa, spornica si delicioasa prajitura !

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Prajitura cu banane, nutella si frisca

    • miremirc

      mersi ! daca reteta e buna 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.