Banoffee pie

Crusta :

250 g biscuiti digestivi

150 g unt topit

 

Umplutura :

397 g lapte condensat

3 banane

300 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Decor :

ciocolata neagra rasa

 

Mod de preparare :

Crusta : macinam biscuitii si ii amestecam cu untul topit . Tapetam fundul si marginile (2 cm inaltime) unei forme rotunde (d=22 cm) cu aceasta crusta, apoi dam tava la frigider pentru 1 ora.

Umplutura : laptele condensat il fierbem in multa apa, circa 3 ore, apoi il lasam sa se raceasca. Caramelul obtinut il intindem peste crusta. Peste caramel asezam felii de banane, apoi smantana pentru frisca batuta spuma, la care am adaugat zaharul pudra. Peste frisca radem ciocolata negra.

Dam tarta la frigider de seara pana dimineata, apoi o scoatem din forma si o taiem felii.

 

Pentru cine doreste, Banoffee pie se poate pregati in pahare.

Delicioasa aceasta tarta . Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.