Prajitura durere

Print Friendly, PDF & Email

Foi :

10 albusuri

10 lg zahar

200 g nuci prajite si tocate

4 lg faina

2 lgt praf de copt

 

Crema :

10 galbenusuri

10 lg zahar

3 lg cacao

5 lg lapte

250 g unt (80%)

1 fiola esenta de rom (optional)

 

Decor :

ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

Foi : impartim cantitatile in 2 si vom coace 2 foi astfel : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi cu o lingura incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile prajite si tocate (sau macinate grosier). Coacem fiecare foaie in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam foile sa se raceasca, apoi scoatem hartia de pe ele.

 Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam pudra de cacao, omogenizand bine, apoi laptele treptat. punem pe baie de aburi pana cand crema prinde consistenta . Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam bine; peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

 Asamblare : foaie-1/2 crema-foaie-1/2 crema-ciocolata rasa.

Cine doreste poate pune crema intre cele 2 foi.

 

 

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa .

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.