Tort de ciocolata si mascarpone

Print Friendly, PDF & Email

 

     Dragi prieteni sa aveti un an nou mai bun, mai linistit, cu multa sanatate si multe bucurii !

LA MULTI ANI 2018 !

 

Blat cacao :

300 g faina

200 g zahar pudra

50 g cacao

1 plic praf de copt (10 g)

1/2 lgt bicarbonat

400 g iaurt

3 oua

100 ml ulei

1 fiola esenta de rom

 

Crema ciocolata :

400 g ciocolata neagra (45%)

400 ml smantana pentru frisca

250 g mascarpone

2 lg zahar pudra

1 fiola esenta de rom

 

Decor :

50 g ciocolata alba

80 g ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka dessert)

1 lgt cacao

 

Mod de preparare :

Crema ciocolata : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Lasam circa 1-2 minute, apoi amestecam cu un tel. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata.

Mascarponele cu zaharul pudra si esenta de rom le mixam putin, apoi adaugam peste el crema de ciocolata . Nu mixam crema rece ! Crema obtinuta o impartim in 4 .

Blat cacao : cernem intr-un castron faina, zaharul pudra, cacao, praful de copt si bicarbonatul. Amestecam , facem o adancitura si punem uleiul, ouale, esenta de rom si iaurtul. Mixam cu viteza mica, apoi la viteza maxima . Coacem compozitia intr-o forma rotunda (d=23 cm), in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celisu, circa 35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca. Daca se formeaza capac, il taiem jos, apoi feliem in 3 .

Asamblare : 1/3 blat-1/4 crema-1/3 blat-1/4 crema-1/3 blat-1/4 crema (imbracam cu un strat subtire marginile tortului, iar pe deasupra formam moturi de ciocolata, pe care le pudram cu cacao).

 

Decor : ciocolata alba si ciocolata cu lapte le punem in 2 pungi separate, pe care le scufundam intr-un ibric cu apa fiarta, pana se topeste ciocolata. Scoatem pungile si lasam ciocolata sa se tempereze, ca sa putem lucra cu ea. Masuram circumferinta tortului si inaltimea. Eu am avut 75×7 cm. Taiem o fasie de staniol sau hartie de copt. Fasia o taiem in 2 si pe fiecare facem linii de ciocolata alba, apoi peste ea linii de ciocolata cu lapte. Dam la rece cat sa se intareasca ciocolata si sa punem sa imbracam tortul in ea. Cu grija scoatem folia . Formam acum moturile de crema, apoi pudram cu cacao.

 

Este reteta de la http://miremirc.ro/2016/05/02/prajitura-cu-ciocolata-si-mascarpone/

Spor la prajiturit!! 🙂

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.