Cozonac floare cu mac

Print Friendly, PDF & Email

 

Aluat :

500 g faina

1 plic drojdie uscata (7 g ) (sau 25 g drojdie proaspata )

200 ml lapte caldut

100 g zahar

1/2 lgt rasa sare

4 galbenusuri

coaja rasa de lamaie

esenta de vanilie

2 lg rom

100 g unt topit

 

Umplutura :

4 albusuri

100 g zahar

75 g stafide

coaja rasa de lamaie

 

Uns deasupra :

1 galbenus de ou

1 lg lapte

 

Mod de preparare :

Aluat : framantam intr-un castron toate ingredientele, cu exceptia untului topit, pe care il adaugam la urma. Framantam circa 20 minute. Asezam aluatul in castron, il ungem cu putin ulei, apoi il acoperim cu un prosop de bucatarie curat . Lasam la dospit circa 1 ora, apoi il rasturnam pe masa unsa cu putin ulei. Mainile le ungem cu ulei si intindem aluatul intr-un dreptunghi 35×50 cm.  Deasupra intindem umplutura.

Umplutura : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand , iar la urma adaugam macul macinat, coaja rasa de lamaie si stafidele inmuiate in apa calduta cu putin rom (1 ora).

Rulam strans aluatul, apoi il impartim in 16-17 bucati si il taiem. Bucatile le asezam intr-o forma rotunda ( d=25 cm ) unsa cu ulei, ca razele de soare, iar in mijloc asezam 3 felii cu miezul in sus.

Lasam cozonacul la dospit pentru inca 30 minute, apoi il ungem cu galbenus amestecat cu lapte si il dam la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute.

Acoperim cozonacul fierbinte cu multe prosoape de bucatarie curate . Il lasam acoperit pana se raceste. Eu l-am lasat de seara pana dimineata.

 

Spor la cozonacit ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.