Prajitura vis de decembrie

Print Friendly, PDF & Email

Foi :

3 oua

150 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

4 lg miere topita

2 lgt bicarbonat

1 lg otet

120 g nuci macinate (prajite)

550-600 g faina

 

Crema :

6 galbenusuri

200 g zahar

7 lg faina

800 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

280 g unt (80% )

50 g cocos

50 g ciocolata cu lapte rasa

50 g stafide

 

Mod de preparare :

Stafidele le punem in apa calda circa 3 ore . Eu am avut merisoare.

   Foi : mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam mierea topita, mixand, bicarbonatul stins cu otet, apoi nucile macinate (eu le-am prajit) si faina cernuta 550 g , apoi daca mai trebuie adaugam treptat. Framantam un aluat, pe care il impartim in 3 . Foile le intindem direct pe hartia de copt, apoi cu un cutit decupam marginile. Coacem 3 foi (d=24*32 cm ) . Foile le coacem circa 5 minute la 180 grade Celsius. Avem grija sa nu le ardem.

 Crema : galbenusurile si zaharul, le mixam , adaugam apoi faina, mixam, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, apoi acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi in ea adaugam cate 1 lg din crema rece. Crema obtinuta o impartim in 3. O parte o amestecam cu stafidele moi , o parte cu cocosul si o parte cu ciocolata rasa.

 Asamblare : cele 3 foi cu nuci le ungem cu una din cele 3 crema. Nu conteaza ordinea.

Prajitura se da la rece . Se taie cu un cutit bine ascutit.

Spor la prajiturit !!! Este o prajitura care se face destul de repede  🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.